Top Ad unit 728 × 90

Επικεφαλίδες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΡΟΔΙΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ

ΤΣΑΝΤΟΡ ΣΤ' ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ…

                                                               Κούρος του Πτώου
Ανακοίνωση 267 / 23.4.«2013»
Εν μέσω της γενικής αθλιότητος των καιρών, οφείλουμε τα ειλικρινή μας ελληνικά συγχαρητήρια στον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού κ. Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος, ορθότατα και αξιοπρεπέστατα, ζήτησε να αποσυρθούν από «έκθεση» στην Ντόχα του Κατάρ και να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα γυμνά αγάλματα του Πτώου Κούρου και του Αθλητή της Ελευσίνος, σε αντίδραση προς το ότι οι διοργανωτές ήθελαν να καλύψουν την γυμνότητά τους με μαύρα τσαντόρ ή παραβάν.
Ο Ελληνικός Πολιτισμός, εθνικός στην φύση του αλλά πανανθρώπινος στο αξιακό σύστημα που προβάλλει, δεν είναι για όλους, παρά μόνον για όσους τιμούν, τόσο στην θεωρία όσο και στην πράξη, την Φύση, τον Λόγο και τον άνθρωπο. Ο Ελληνικός Πολιτισμός, πολιτισμός του φωτός και της ελευθερίας, δεν απευθύνεται, και ούτε ενδιαφέρεται καν, σε ανθρώπους παραδομένους στην άρνηση της ζωής, τον παραλογισμό, την σεμνοτυφία και την μισανθρωπία. Δεν απευθύνεται επίσης ούτε σε βαρβαρικά ή θεοκρατικά ήθη που «φρίττουν» μπροστά στο γυμνό ανθρώπινο σώμα.
Τα δύο γυμνά αγάλματα -πολιτισμικοί πρέσβεις του Εθνικού Ελληνισμού, δεν είχαν καμμία απολύτως θέση σε μία «έκθεση» (και σε κάθε ανάλογή της), της οποίας οι διοργανωτές και θεατές, νοιώθουν την ιδιόρρυθμη αιδώ τους να διασαλεύεται και το μάτι τους να «σκανδαλίζεται», αντί να ρουφούν την ακτινοβολούμενη Ωραιότητα και μορφική Αρμονία.
Ο Ελληνικός Πολιτισμός δεν είναι για όλους.
ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ

ΤΣΑΝΤΟΡ ΣΤ' ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ… Reviewed by Unknown on 4:28:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όλα τα δικαιώματα δεσμεύονται από το ΤΕΛΧΙΝΙΣ ΡΟΔΙΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ © 2014 - 2015
Με την Αρωγή των Διιπετές, Και Υ.Σ.Ε.Ε.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.