Top Ad unit 728 × 90

Επικεφαλίδες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΡΟΔΙΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ

Aς σηκώσουμε στους ώμους τους προγόνους μας τιμώντας τους και παραδειγματίζοντας τους απογόνους



Είναι και εκείνη η ιστορία του Διαγόρα του Ρόδιου. Ιστορία πραγματική, που το συναίσθημά της είναι τόσο δυνατό, ώστε αυτή να γίνει μύθος και να το ανεβάσουν οι Έλληνες στο βάθρο της διδαχής.

Ο Διαγόρας ο Ρόδιος, ο μεγάλος Ολυμπιονίκης της πυγμαχίας, ο περιοδιονίκης, τούτος δηλαδή που κατατρόπωσε τους αντιπάλους του τόσο στα Νέμεα, όσο στα πύθια και στα Ίσθμια.

Σε προχωρημένη ηλικία πια, παρακολούθησε την νίκη των γιων του στους 83ους Ολυμπιακούς αγώνες. Αυτοί τον σήκωσαν στα χέρια και τον περιέφεραν στο στάδιο με τον κόσμο να τον αποθεώνει. Τότε ένας από τους θεατές σύμφωνα με τον μύθο, φώναξε προς τον Διαγόρα, "πέθανε τώρα Διαγόρα, ανεβασμένος επάνω στον Όλυμπο". Μετά από λίγο ο Διαγόρας άφησε την τελευταία του πνοή, στην μέγιστη ευτυχία, πάνω στον ανθρώπινο Όλυμπο, πάνω στους ώμους των γιον του.

Οι γιοι του έβγαλαν νέους Ολυμπιονίκες γιους και εγγονούς.

Είναι απίστευτο το πως εκείνος ο λαός έφτιαχνε μύθους με τον βίο του. Μύθους που θα είναι τροχιοδεικτικός για όλες τις γενιές των ανθρώπων, μέχρι την τελευταία στιγμή που το είδος μας θα εξαλειφθεί από τον πλανήτη.

Έτσι και εμείς περήφανα και όχι λιγόψυχα, την δύσκολη στιγμή, ας σηκώσουμε στους ώμους τους προγόνους μας τιμώντας τους και παραδειγματίζοντας τους απογόνους.

Aς σηκώσουμε στους ώμους τους προγόνους μας τιμώντας τους και παραδειγματίζοντας τους απογόνους Reviewed by Unknown on 3:34:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όλα τα δικαιώματα δεσμεύονται από το ΤΕΛΧΙΝΙΣ ΡΟΔΙΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ © 2014 - 2015
Με την Αρωγή των Διιπετές, Και Υ.Σ.Ε.Ε.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.