Top Ad unit 728 × 90

Επικεφαλίδες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΡΟΔΙΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ…

Ο χρόνος μοιάζει με ένα παιδί που ρίχνει ζάρια.~ Ηράκλειτος
Evelyn de Morgan, (Dryade)
Εκείνο που νοείται ως λογικό ανάμεσα σε ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα είναι να μοιράζονται αυτά τα ενδιαφέροντα μεταξύ τους. Αυτό συμβαίνει στην πράξη και ερμηνεύεται ως η κοινωνική διάσταση του ανθρώπου. Αν η αρχαία Ελλάδα δεν κατοικεί για σάς σε μουσεία, αλλά ενοικεί μέσα σας ως μνήμη και ως τιμή, αλλά πάνω απ” όλα σαν φωτιά δημιουργίας και ανάγκη επικοινωνίας, ίσως σας έρχεται στο νου το πρότυπο (αυτο)οργάνωσης ορισμένων εναλλακτικών κοινοτήτων που έλαμψαν κυρίως κατά τη δεκαετία του 1960 σε χώρες του εξωτερικού (Αμερική, Γερμανία κ.α).

(Affinity Groups = Ομάδες συγγένειας). Η ομάδα συγγένειας είναι κατά βάσιν μια ένωση αλληλοβοήθειας, εργασίας από κοινού και συνδυασμένης δραστηριότητας από διανοητικά και ιδεολογικά συγγενή άτομα. Το πρότυπο αυτής της μορφής οργάνωσης προϋποθέτει συμφωνία πάνω στις μορφές της δράσης των μελών που συμμετέχουν και προοδευτικά επιφέρει μετατροπή των κοινωνικών σχέσεων λειτουργώντας ως κοινωνία – μέσα – στην – κοινωνία. Η σύγχρονη (κρατούσα) άποψη, μας θέλει όλους κλειδωμένους σε ένα μοτίβο ανταγωνισμού με τους άλλους. Προσπαθεί εναλλακτικά και αυτή, πότε να φοβίσει και πότε να απογοητεύσει με τους μηχανισμούς που διαθέτει, η ομάδα συγγένειας όμως θέλει τον άνθρωπο υποκείμενο και όχι αντικείμενο της Ιστορίας. Σε μια Ελλάδα που ξαναφέρνει τον εαυτό της μπροστά στον καθρέφτη και ψάχνει ξανά την αλήθεια της, ταχθείτε με τόλμη στην Υπεράσπιση της Αρχαίας Ψυχής και κάντε κάτι γι” αυτό. Βάλτε τη στη ζωή σας.

Ο εχθρός αφήνει πίσω του καμμένη γη, καμμένη γη σημαίνει καμμένα μυαλά, και εμείς μείναμε πολύ καιρό με το κεφάλι στραμμένο προς τη γη. Διαλέξτε τώρα, φυσούν καλοί άνεμοι, ήρθε ξανά ο καιρός… ΠΑΛΙΝ ΧΡΟΝΩΙ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ… Reviewed by Ανώνυμος on 9:51:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όλα τα δικαιώματα δεσμεύονται από το ΤΕΛΧΙΝΙΣ ΡΟΔΙΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ © 2014 - 2015
Με την Αρωγή των Διιπετές, Και Υ.Σ.Ε.Ε.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.