Top Ad unit 728 × 90

Επικεφαλίδες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΡΟΔΙΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ

Η διατήρηση των εθνικών θρησκειών έχουν να κάνουν με την διατήρηση του ανθρώπινου είδους, τόσο όσο και η αναπαραγωγή μας.



Ο άνθρωπος που δεν αλλάζει άποψη στην ζωή του, δεν έχει προσωπικότητα.

Είναι ηλίθιος...

Διαβάζω από πολλούς φίλους εδώ και αλλού, να δηλώνουν "ένθεοι άθρησκοι". Δεν το κρύβω ότι κάποτε και εγώ τούτο έλεγα και ας μην το πολυκαταλάβαινα.
 
Έκανα χρόνια αγώνα για να προσπαθήσω να το στοιχειοθετήσω, να μπορώ να επιχειρηματολογώ πάνω σε αυτό...
 
Μάταια.

Πάνε χρόνια τώρα που κατανόησα ότι οι θεοί ή ο Θεός, είναι ένα ωραίο ρητορικό ερώτημα το οποίο θα μείνει για πάντα αναπάντητο από το άνθρωπο. Έχω δε την εντύπωση ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζητά τίποτε περισσότερο από αυτούς, από όσα ήδη του έχουν κατανέμει στον αιώνιο νόμο. Ας τον "διαβάσει" τον νόμο στην φύση του και όχι στην φαντασία του.

Οι θρησκείες όμως είναι ανθρώπινο δημιούργημα. Και επηρεάζουν την ζωή του ανθρώπου άμεσα. Τον πολιτισμό, την ποιότητα ζωής, τον κώδικα επικοινωνίας, το συνευρισκώμαστε και συνεορτάζουμε. Ακόμα παραπέρα είναι απαραίτητο συστατικό της εξέλιξης, της δημιουργίας πολιτισμού, της ανάγκης πνευματοποίησης. Είναι η ποιητική όψη, η μορφή του κόσμου, με τα μάτια του νου.

Ακόμα και ο πραγματικός άθεος και σεβαστός Ρίτσαρντ Ντόκινς θα γράψει πως η θρησκεία είναι ένα καθολικό φαινόμενο. Και ότι είναι καθολικό φαινόμενο έχει παίξει ρόλο στην φυσική επιλογή. Σε αυτό που λέμε εξέλιξη!

Τι σημαίνει αυτό; Ότι χωρίς την θρησκεία δεν θα ήμασταν άνθρωποι!!! Μήπως δεν θα είχαμε αποκτήσει συνειδητότητα; Πολύ πιθανόν, αν εξετάσουμε την σχέση των θρησκειών με την μυθολογία και αν αντιληφθούμε το μέγεθος των γραφομένων του Κάρλ Γιουνγκ ότι "ο μύθος είναι το απαραίτητο στάδιο του νου, ανάμεσα στο ασυνείδητο και το συνειδητό".

Το ότι η θρησκεία όπως μας παραδόθηκε τα δυο χιλιάδες τελευταία χρόνια, αποτελεί ψυχολογικό παραπροϊόν, είναι μία άλλη τεράστια κουβέντα. Αλλά τι θαρρούμε πως είναι δυο χιλιάδες χρόνια μπρος στο φαινόμενο της φυσικής επιλογής του οποίου γέννημα και σκελετός του είμαστε και μεις;

Η διατήρηση των εθνικών θρησκειών έχουν να κάνουν με την διατήρηση του ανθρώπινου είδους, τόσο όσο και η αναπαραγωγή μας.
 
 
 

Η διατήρηση των εθνικών θρησκειών έχουν να κάνουν με την διατήρηση του ανθρώπινου είδους, τόσο όσο και η αναπαραγωγή μας. Reviewed by Unknown on 9:42:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όλα τα δικαιώματα δεσμεύονται από το ΤΕΛΧΙΝΙΣ ΡΟΔΙΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ © 2014 - 2015
Με την Αρωγή των Διιπετές, Και Υ.Σ.Ε.Ε.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.