Top Ad unit 728 × 90

Επικεφαλίδες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΡΟΔΙΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ Σ/Ν ΠΕΡΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ Ν.Π.



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΥΠΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟ «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».

Ήδη εδώ και ημέρες έχει τεθεί σε ανοικτή διαβούλευση το εν επικεφαλίδι σχέδιο νόμου, που εν μέρει έρχεται να τακτοποιήσει την μεγάλη εκκρεμότητα της Ελληνικής νομοθεσίας για χορήγηση ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ νομικού προσώπου στις θρησκείες που υπάρχουν εντός της επικράτειας και δεν ανήκουν στις 3 «αναγνωρισμένες» που μάλιστα αποτελούν και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Αυτό ήταν άλλωστε, ως γνωστόν, και ένα από τα αιτήματα του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών στο Υπόμνημα που κατέθεσε στις 7 Μαϊου 2006 προς τις πολιτικές και πολιτειακές αρχές.

Μία από αυτές τις στερούμενες Νομικού Προσώπου θρησκείες είναι και η δική μας αυτόχθων, προαιώνια, πολυθεϊστική, ιστορικά γνωστή, ιστορικά συνεχής και εθνική θρησκεία αυτού του τόπου, η οποία από τον φορέα της (Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών) αυτοπροσδιορίζεται με τον όρο «Ελληνική Εθνική Θρησκεία».

Καθώς όμως το σχέδιο νόμου εμφανίζει σημεία και διατυπώσεις που ίσως αφήσουν εκτός των προνομίων του νόμου την «Ελληνική Εθνική Θρησκεία», καθώς και άλλες εκφράσεις του Ελληνικού Πολυθεϊσμού υπό άλλους φορείς που επιλέγουν να αυτοπροσδιορίζονται διαφορετικά από εμάς, πραγματοποιήθηκε στις 2.4.2014 συνάντηση κάποιων από τους φορείς αυτούς, μεταξύ των οποίων και το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών, για συντονισμό στάσης και δράσης απέναντι στο σχέδιο νόμου από σήμερα μέχρι την ημέρα που θα κατατεθεί προς ψήφιση στην Βουλή.

Στην συνάντηση έγινε κατανοητό ότι χρειάζεται αυξημένη υπευθυνότητα και πρέπει να αποφευχθούν τυχόν μονομερείς ενέργειες εντυπωσιασμού που ίσως βλάψουν τον κοινό μας στόχο για μία κατ' αρχήν αναγνώριση του Ελληνικού Πολυθεϊσμού και των επιμέρους αυτοπροσδιορισμών του, ανάλογα με τον φορέα που ο καθένας επιλέγει να εκπροσωπηθεί. Παρά τις τραυματικές μας εμπειρίες από στιγμές του παρελθόντος που το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών δέχθηκε να «βάλει πλάτη» για κάποιους «κοινούς» σκοπούς, ευελπιστούμε ότι αυτή την φορά όλοι (τουλάχιστον όσοι συμμετείχαν στην συνάντηση) θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα επιδείξουν υπευθυνότητα και πνεύμα συνεργασίας.

Από πλευράς μας, θέλουμε κυρίως να επισημάνουμε ότι Η ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ όσων ακολουθούν τον Ελληνικό Πολυθεϊσμό. Με δεδομένο το άρθρο 03 το οποίο αναφέρει ρητώς πως «το μέλος δεν μπορεί να συμμετέχει ταυτόχρονα σε άλλο θρησκευτικό νομικό πρόσωπο, της αυτής ή άλλης θρησκείας ή δόγματος», ας ζυγίσει ο καθένας το ποιος ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ φορέας θέλει να τον εκπροσωπήσει, δεδομένου ότι, τουλάχιστον για την ώρα, το σχέδιο νόμου (άρθρο 2) ορίζει ότι «για να συσταθεί θρησκευτικό νομικό πρόσωπο χρειάζονται τριακόσια τουλάχιστον πρόσωπα», τα οποία όμως (άρθρο 1) πρέπει να είναι «μόνιμα εγκατεστημένα σε ορισμένη γεωγραφική περιοχή».

Όσοι, εκτός των ήδη μελών μας, ενδιαφέρονται να στηρίξουν το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών και την αυτοπροσδιοριζόμενη ως «Ελληνική Εθνική Θρησκεία», μπορούν κατά τις εβδομάδες που έρχονται, να επικοινωνούν μαζί μας στο ysee@ysee.gr (Έλληνες εκτός Αθηνών ή και εκτος Ελλάδος), αλλά, κυρίως, να μας συναντούν στις τακτικές εκδηλώσεις μας στο «Φιλοσοφικό Αθήναιο Εκατηβόλος» (το οποίο, ως γνωστόν, παραμένει ανοικτό και κάθε Πέμπτη απόγευμα).
Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ Σ/Ν ΠΕΡΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ Ν.Π. Reviewed by Unknown on 8:07:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όλα τα δικαιώματα δεσμεύονται από το ΤΕΛΧΙΝΙΣ ΡΟΔΙΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ © 2014 - 2015
Με την Αρωγή των Διιπετές, Και Υ.Σ.Ε.Ε.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.