Top Ad unit 728 × 90

Επικεφαλίδες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΡΟΔΙΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ

ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Επιστολή 276 / 23.8.2013

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
υπουργό κ. Νικόλαο Δένδια
Γραφείο υπουργού
Π. Κανελλοπούλου 4, ΤΚ 101 77, Αθήνα


Κύριε υπουργέ,

εάν δεν το καταλάβατε από μόνος σας, σας πληροφορούμε ότι όλη την χθεσινή ημέρα αφήνατε ενεούς τους ανά την επικράτεια, αλλά και στο εξωτερικό, Έλληνες Εθνικούς, με τις περίεργες δηλώσεις σας για τα γεγονότα που συνέβησαν το αμέσως προηγούμενο βράδυ στους Δελφούς. Για να αιτιολογήσετε τις προσαγωγές μελών ακραίου (πλην όμως εκλεγμένου στην Βουλή) πολιτικού κόμματος, που ήθελαν να πραγματοποιήσουν ομιλία μέσα στον «αρχαιολογικό» χώρο, δηλώνατε κατ’ επανάληψη πως είχαν «εκφραστεί υπόνοιες» ότι οι προσαχθέντες θα πραγματοποιούσαν τελετή «δωδεκαθεϊστικού περιεχομένου, κάτι τέτοιο περίεργο» και «αμφιλεγόμενου περιεχομένου» (οι φράσεις προέρχονται από την επίσημη απομαγνητοφώνηση συνέντευξής σας στον ιστότοπο του Υπουργείου σας).

Τέτοιες δηλώσεις θα είχαν «λογική» εξήγηση εάν έβγαιναν από χείλη κάποιου δημοσιογράφου, είτε αμαθούς, είτε απλώς ανοήτου, είτε κερδίζοντος «το ψωμάκι του» ως κανονικό φερέφωνο των ορθοδόξων θεοκρατών, και τα τρία άλλωστε είδη υπάρχουν εν Ελλάδι σε θαυμαστή αφθονία και ποικιλία. Επ’ ουδενί όμως θα μπορούσαν να βγουν από χείλη υπουργού, πόσω μάλλον του υπουργού εκείνου που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί την έννομο τάξη. Γιατί, πρωτίστως, ένας υπουργός οφείλει να γνωρίζει ότι, σε ένα κράτος έστω και κατ’ επίφαση «ευρωπαϊκό» και «σύγχρονο», δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να ευθυγραμμίζεται με την μισαλλοδοξία των ορθόδοξων θεοκρατών και να παρουσιάζει ως το χειρότερο όλων των «κακών», την αυτόχθονα, προαιώνια και εθνική Θρησκεία αυτού του τόπου, ήτοι την Θρησκεία των Ελλήνων του παρελθόντος αλλά και του παρόντος. Ένας υπουργός επίσης, δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να προσβάλλει εξ επαγωγής την προσωπικότητα μερικών χιλιάδων πολιτών, παρουσιάζοντας αυθαίρετα ως «κακή» την Θρησκεία τους. Νομικός είστε άλλωστε, και μάλιστα αριστούχος.

Αφήνοντας στην άκρη και την άλλη ατυχέστατη διατύπωσή σας, ότι το Ιερό των Δελφών είναι απλώς «τόπος παγκοσμίου ενδιαφέροντος» (θεωρείτε ότι ως τέτοιον να τον κατέστρεψαν οι χριστιανοί;), εμείς, εκ μέρους όλων των Ελλήνων Εθνικών, των συγχρόνων Ελλήνων δηλαδή που εμπράκτως τιμούν τα νομιζόμενα της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, περιμένουμε τουλάχιστον τις εξηγήσεις σας (τις οποίες σας διαβεβαιώνουμε πως με κάθε καλή προαίρεση θα δεχθούμε) ότι, επάνω στην ένταση που είχατε, άλλο πράγμα θέλατε να πείτε και άλλο τελικά είπατε. Ευελπιστούμε ότι, αν όντως έτσι ήταν, διαθέτετε την γενναιότητα και την πολιτική τιμή να το πράξετε.

Για να κατανοήσετε πάντως καλύτερα τι ακριβώς είναι η Ελληνική Εθνική Θρησκεία, σας προσκαλούμε να παραστείτε στις 21 Σεπτεμβρίου στην ετήσια τελετή μας απόδοσης τιμής στους Μαραθωνομάχους, στο «Τρόπαιον» του Μαραθώνος, και να καταθέσετε, ως Έλλην, τον πρέποντα δάφνινο στέφανο εκ μέρους του Υπουργείου σας, αλλά και ευρύτερα της Πολιτείας.

Τέλος, σας καθησυχάζουμε ότι η παρουσία σας στην τελετή μας δεν θα απαιτήσει πρόσθετα πράγματα από εσάς. Καθώς, για εμάς, ο σύγχρονος κρατικός μηχανισμός υποχρεούται να είναι θρησκευτικά ουδέτερος, δεν θα σας ζητηθεί καμμία απολύτως συμβολική πράξη υποταγής στους Θεούς μας. Εμείς, δεν θα σας ζητήσουμε ούτε καπελάκι «κιπά» να φορέσετε, ούτε εικόνες και λείψανα να φιλήσετε, ούτε να ξυποληθείτε. Δεν υπάρχει συνεπώς τίποτε απολύτως να σας εμποδίσει να πράξετε αυτό που έπρεπε προ πολλού να είχε πράξει, δι’ εκπροσώπων του, το Νεοελληνικό Κράτος. 

Χάριτας πλείστας ομολογούμεν

(ακολουθεί υπογραφή)

Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών

ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Reviewed by Ανώνυμος on 5:01:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όλα τα δικαιώματα δεσμεύονται από το ΤΕΛΧΙΝΙΣ ΡΟΔΙΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ © 2014 - 2015
Με την Αρωγή των Διιπετές, Και Υ.Σ.Ε.Ε.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.