Top Ad unit 728 × 90

Επικεφαλίδες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΡΟΔΙΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ

Η βιβλική παράδοση δεν έχει (σώπα) προσδιορισμό, εθνικό, φυλετικό, θρησκευτικό, εκτός αν είναι Ιουδαϊκός η Χριστιανικός. Είναι πολλά τα λεφτά…



Πέρασαν μήνες και προχθές Σάββατο, ξεφυλλίζοντας μία από τις εφημερίδες που είχα μπροστά μου, βλέπω έναν κύριο, γνωστή φυσιογνωμία. Διαβάζω: “Ωρα η εκκλησία να απονομιμοποιήσει τη Χρυσή Αυγή”. Α, λέω αυτόν κάπου τον ξέρω. Και ναι ο κ. Ζουμπουλάκης ο πρόεδρος του Ιδρύματος Βιβλικών Σπουδών “Αρτος Ζωής” με λεζάντα “ο παγανισμός είναι η φωνή του αίματος και της φυλής, η έξαρση της φυσικής ρώμης, η βία. Στα οποία η βιβλική παράδοση αντιτάσσει το ανθρώπινο πρόσωπο χωρίς κανέναν προσδιορισμό, εθνικό, φυλετικό, θρησκευτικό, ή άλλον”.
Το είπαμε πολλές φορές η επιτομή του φασισμού κρύβεται στις «μοναδικές» αλήθειες, όπως και στα «αγαθά» πρόσωπα που τον εκπροσωπούν και τον εκφράζουν μέσω του μισάνθρωπου βιβλικού θεού, που στο όνομα του εξολοθρεύτηκαν οι φυλές της παλαιστινιακής γής για χάρη της αυτοαποκαλούμενης περιούσιας φυλής του Ισραήλ. Τι δεν μας είπε ο Ζουμπουλάκης για τον εθνοφυλετισμό της βίβλου για το ανθρώπινο πρόσωπο βρε αδερφέ:

ΑΜΑΛΗΚΙΤΕΣ
Ο Βαλαάμ προφήτευσε στο Βαλάκ, στο όρος Φεγώρ, την καταστροφή των Αμαληκιτών από τους Ισραηλίτες, επειδή ήταν οι πρώτοι που πολέμησαν τους Ισραηλίτες (Αριθμοί 24,20). Κατά την εγκατάσταση των Ισραηλιτών στη Γη Χαναάν 500 άντρες από τη φυλή Συμεών πήγαν στην ορεινή περιοχή της Εδώμ και αφού σκότωσαν τους Αμαληκίτες της περιοχής, εγκαταστάθηκαν εκεί (Παραλειπομένων Α” 4,42-43).

ΕΥΑΙΟΙ 
Όταν ο Μωυσής είχε στείλει κατασκόπους στη Χαναάν, για να κατασκοπεύσει τη χώρα, αυτοί του είπαν, ότι ανάμεσα στους άλλους λαούς που κατοικούσαν στην περιοχή, οι Ευαίοι κατοικούσαν στα ορεινά της χώρας (Αριθμοί 13,30). Τους Ευαίους, που κατοικούσαν στην περιοχή της Ασηδώθ μέχρι τη Γάζα, τους εξόντωσαν οι Καππαδόκες από την Καππαδοκία  και εγκαταστάθηκαν αυτοί στη θέση τους (Δευτερονόμιο 2,23).
 Ο Θεός είχε υποσχεθεί τη γη τους στο λαό Ισραήλ (Έξοδος 3,8. 23,23). Ο βασιλιάς Σολομώντας μετά την κατάκτηση της γης Χαναάν χρησιμοποίησε τους Ευαίους ως δούλους σε καταναγκαστικά έργα (Α” Βασιλειών 9,20-21).

ΑΡΑΔΑΙΟΙ 
Όταν οι Ισραηλίτες έφυγαν από την Κάδης, πήραν την κατεύθυνση προς την Ερυθρά θάλασσα. Ο βασιλιάς της Αράδ, ένας Χαναναίος που κατοικούσε στα νότια της χώρας, έμαθε ότι οι Ισραηλίτες περνούν κοντά από το βασίλειό του, από το δρόμο Αθαρείν, επιτέθηκε εναντίον τους και έπιασε μερικούς απ” αυτούς αιχμαλώτους. Τότε οι Ισραηλίτες ζήτησαν από το Θεό να τους παραδώσει αυτό το λαό στην εξουσία τους. Ο  Κύριος άκουσε την παράκληση του λαού και τους βοήθησε να νικήσουν τους Χαναναίους. Κατέστρεψαν, λοιπόν, ολοσχερώς αυτούς και τις πόλεις τους, χωρίς να πάρουν τίποτα ως λάφυρο (Αριθμοί 21,1-3. 33,40).

Ο κατάλογος είναι μακρύς αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας, ποιο είναι;

Σκέψεις επάνω σε έναν διορισμό.

Τον Νοέμβρη του 2012 πληροφορηθήκαμε , ότι στις 26 του ίδιου μήνα το Ίδρυμα Βιβλικών Σπουδών «Αρτος Ζωής» διοργάνωνε μία απογευματινή συζήτηση στο αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Νεοναζιστικός Παγανισμός και Ορθοδοξία».Στην συζήτηση αυτή εκτός από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Σταύρο Ζουμπουλάκη ο οποίος θα ήταν ο συντονιστής της συζήτησης, θα τοποθετούντο με εισηγήσεις τους, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθιμος,ο κ. Παύλος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος Σαββάτος,ο κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου,ο κ. Βασίλειος Θερμός, ο κ. Γιώργος Καλαντζής.

Το θέμα ήταν πολύ ενδιαφέρον και αποφασίσαμε να παρακολουθήσουμε αυτήν την συζήτηση. Πήγαμε λοιπόν και μάλιστα νωρίς για να μπορέσουμε να καθίσουμε στα κάπως μπροστινά καθίσματα, ώστε αν είχαμε κάποιες απορίες ή ενστάσεις να μπορέσουμε να τις εκφράσουμε. Καθίσαμε πράγματι στην δεύτερη σειρά των καθισμάτων και μπροστά μας, τοποθετήθηκαν διάφοροι ρασοφόροι, που δεν μπορούσα βέβαια να διακρίνω το αξίωμά τους. Σιγά σιγά άρχισε να γεμίζει η αίθουσα. Ήρθε κοντά μας και μας έφερε τα έντυπά τους ο κ. Σταύρος Ζουμπουλάκης (μετά έμαθα το όνομά του), πιθανώς θα μας πέρασε για… δικούς του, έτσι νωρίς που πήγαμε. Παρατηρώντας τον κόσμο που έμπαινε, έβλεπα ηλικιωμένους, παιδιά, νεαρούς, νεαρές, να έρχονται εκεί στο μπροστινό έδρανο, να φιλούν το χέρι των ρασοφόρων και μετά να κάθονται στην θέση τους.. Το κλίμα μέσα στην αίθουσα ήταν άκρως φορτισμένο χριστιανικά. Το έβλεπες αυτό στο ντύσιμο και το χτένισμα των κατηχητικών στις γυναίκες και στον τύπο του επιτρόπου στους άνδρες. Οι ρασοφόροι μπροστά μου με εκείνα τα χεράκια τα αδούλευτα, τα ζυμαρένια, με τα πανάκριβα ρολόγια, με τα κάτασπρα πουκάμισα και τα μακινετόκουμπα τα χρυσά, ανέμελοι σιγομιλούσαν μεταξύ τους. “Ηρθαν και βουλευτές, εκκλησία και πολιτική, δημοσιογράφοι νεορθόδοξοι, και ψευτοδημοκράτες όπως ο κ. Ψαράς του Ιού της Ελευθεροτυπίας. Δεν θα σταθώ στην ουσία της συζήτησης, πώς δηλαδή η εκκλησία η προστάτις πασών των δικτατοριών προσπαθούσε να πετάξει από πάνω της σαν τρίχα, την Χρυσή Αυγή, κατηγορώντας την για ακροδεξιά και αντιδημοκρατική συμπεριφορά, ενώ αντιθέτως, έλεγε, η εκκλησία είναι γεμάτη από… δημοκρατικές δυνάμεις. Για Παγανισμό βεβαίως λέξη.

Έγινε η τοποθέτηση του κ. Ζουμπουλάκη και των άλλων ομιλητών σε κλίμα δημοκρατικής ευφορίας (δηλαδή πόσο δημοκράτες είναι η εκκλησία και οι εκκλησιαστικοί λειτουργοί της), τόσο που ενοχλούνται τα μάλα από την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής. Τοποθετήθηκαν οι βουλευτές όλοι στο ίδιο υποτακτικό κλίμα. Η τραγική φιγούρα της βραδυάς για μένα ήταν ο κ. Δρετάκης. Κάποτε υπουργός του ΠΑΣΟΚ, όχι τόσο για τόσο για το πώς ένας τόσο ηλικιωμένος άνθρωπος πήγε σ” αυτήν την συζήτηση όσο γι” αυτά που έλεγε. Τέλεια υποταγή στην εκκλησία. Μέχρι και για “Αγιον Όρος” και για οράματα, παραμιλούσε. Ο κ. Ζουμπουλάκης τα συντόνιζε και εξηγούσε όλα τα εκκλησιαστικά. Ζήτησε τον λόγο ο κ, Ρασσιάς, μάλλον νομίζοντας ότι είναι… δικός τους, του τον έδωσαν και μάλιστα του είπαν να πάει και στο βήμα. Αυτό ήταν το λάθος τους. Φαντάζομαι θα έχετε δει το σπουδαίο αυτό στιγμιότυπο στο you tube http://youtu.be/jpWh4oYjCzM. Με τους βουλευτές τον κ. Γεροντόπουλο και δεν θυμάμαι ποιους άλλους να αποδοκιμάζονται από μια μερίδα του κόσμου, έγινε ο κακός χαμός και φύγαμε. Πέρασαν μήνες και προχθές Σάββατο, ξεφυλλίζοντας μία από τις εφημερίδες που είχα μπροστά μου, βλέπω έναν κύριο, γνωστή φυσιογνωμία. Διαβάζω: “Ωρα η εκκλησία να απονομιμοποιήσει τη Χρυσή Αυγή”. Α, λέω αυτόν κάπου τον ξέρω. Και ναι ο κ. Ζουμπουλάκης ο πρόεδρος του Ιδρύματος Βιβλικών Σπουδών “Αρτος Ζωής” με λεζάντα “ο παγανισμός είναι η φωνή του αίματος και της φυλής, η έξαρση της φυσικής ρώμης, η βία. Στα οποία η βιβλική παράδοση αντιτάσσει το ανθρώπινο πρόσωπο χωρίς κανέναν προσδιορισμό, εθνικό, φυλετικό, θρησκευτικό, ή άλλον”.

Αυτόν λοιπόν τον κύριο, διόρισε η σημερινή υπόδουλη στην εκκλησία κυβέρνηση, μέσω (φαντάζομαι του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων) ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ. Στον αγώνα του; (αν ήταν μόνο για την Χρυσή Αυγή θα ήταν καλά) ο κ. Ζουμπουλάκης βρήκε εξαιρετικούς συμμάχους: τον κ. Παύλο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης, τον αγιορείτη μοναχό Αββακούμ και άλλους φαντάζομαι του ίδιου είδους.
Πάντα πίστευα ότι όλοι οι διορισμένοι πρόεδροι των διαφόρων οργανισμών είναι υπόδουλοι των πολιτικών και της εκκλησίας. Τώρα όμως βεβαιώθηκα.

Μ.Ψ
Η βιβλική παράδοση δεν έχει (σώπα) προσδιορισμό, εθνικό, φυλετικό, θρησκευτικό, εκτός αν είναι Ιουδαϊκός η Χριστιανικός. Είναι πολλά τα λεφτά… Reviewed by Ανώνυμος on 4:08:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όλα τα δικαιώματα δεσμεύονται από το ΤΕΛΧΙΝΙΣ ΡΟΔΙΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ © 2014 - 2015
Με την Αρωγή των Διιπετές, Και Υ.Σ.Ε.Ε.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.