Top Ad unit 728 × 90

Επικεφαλίδες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΡΟΔΙΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ

Στην σημερινή Ελλάδα πάσχουμε από έλλειψη ορισμών, όχι ταμπελών, ΟΡΙΣΜΩΝ.

Ο Κλεομένης σε ασημένιο τετράδραχμο 
 http://rassias.gr/1087CLEOMENES.html


Στην σημερινή Ελλάδα πάσχουμε από έλλειψη ορισμών, όχι ταμπελών, ΟΡΙΣΜΩΝ.

Για παράδειγμα όταν λέμε βασιλεία, στο μυαλό μας έρχονται οι λαομίσητοι βασιλιάδες της Ευρώπης, η ακόμα και οι ξενόφερτοι βασιλιάδες του τόπου μας, ίσως ακόμα και ο γελοίος τελευταίος βασιλιάς μας και ποτέ οι νεωτεριστές επαναστάτες βασιλιάδες της Σπάρτης, ο Νάβις και ο Κλεομένης.

Όταν λέμε δημοκρατία έχουμε στο μυαλό μα
ς την κοινοβουλευτική, ή όποια σύγχρονη δημοκρατία μας έχουν επιβάλλει τους τελευταίους αιώνες, και δεν φέρνουμε στην σκέψη μας τις αυτοθεσμιζόμενες δημοκρατίες στις πόλεις τις Ελλάδος (ακόμα και στην Πολιόχνη της Λήμνου είχαμε βουλευτήριο πριν από 5 χιλιετίες περίπου) ή την δημοκρατία της Αρχαίας Σπάρτης για να μην αναφερόμαστε πάντα στην Αθήνα του Περικλέους.

Όταν λέμε κομμουνισμός έρχονται στο μυαλό μας οι θεωρίες του Μαρξ και του Εγκελς, που απογυμνωμένες από τον Ανθρωπισμό, και εφαρμοζόμενες σε μία χώρα που δεν γνώρισε ποτέ δημοκρατία, σε εναγκαλισμό μάλιστα με την Ορθοδοξία είχε το αποτέλεσμα που είδαμε στις μέρες μας. Δεν πάει το μυαλό μας στην παρισινή Κομμούνα, πώς δημιουργήθηκε και ποιες ήταν οι αρχές της.

Όταν σήμερα κάποιος έχει διαφορετικές απόψεις ή συμπεριφορά, που δεν μας αρέσει, τον ονομάζουμε φασίστα, και καθόλου δεν έρχεται στο μυαλό μας η συγκεκριμένη ιστορική περίοδος με τον Μουσολίνι που δημιούργησε τα fasci.

Όταν λέμε σοσιαλισμός σήμερα εννοούμε το... ΠΑΣΟΚ, και δεν έρχονται στο μυαλό μας οι κοινωνιστές τύπου Σταύρου Καλέργη (“Οι κοινωνιστές πρέπει να είναι τέλειοι άνθρωποι, να ενδιαφέρονται για τα κοινά συμφέροντα, αλλά να σέβονται και να υποστηρίζουν τα εθνικά συμφέροντα της ελληνικής φυλής” έλεγε).

Όταν λέμε αναρχισμός σήμερα εννοούμε τους “μπαχαλάκηδες” των Εξαρχείων, και δεν φέρνουμε στο μυαλό μας καθόλου την γενικευμένη αυτοδιεύθυνση στην Καταλωνία του 1936-37.

Άρα λοιπόν πρέπει να ξαναδώσουμε τους ορισμούς των λέξεων, που από αυτούς είναι πάμπλουτη η Ελληνική Γλώσσα.
 


Στην σημερινή Ελλάδα πάσχουμε από έλλειψη ορισμών, όχι ταμπελών, ΟΡΙΣΜΩΝ. Reviewed by Unknown on 10:22:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όλα τα δικαιώματα δεσμεύονται από το ΤΕΛΧΙΝΙΣ ΡΟΔΙΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ © 2014 - 2015
Με την Αρωγή των Διιπετές, Και Υ.Σ.Ε.Ε.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.