Top Ad unit 728 × 90

Επικεφαλίδες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΡΟΔΙΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ

Οι Έλληνες έζησαν δεν έγραψαν!


Επειδή διαβάζω ότι οι αρχαίοι δεν ήταν τέλειοι όπως τους "παρουσιάζουμε ορισμένοι" και δεν είναι όλα άσπρο μαύρο, υπάρχει και το ενδιάμεσο και άλλα σπουδαία φληναφήματα! Προσδοκώντας πάντα στο κοινότυπο "κανείς δεν είναι τέλειος", οπότε θα μπορέσουν να βγουν με εύκολο και ανέξοδο τρόπο από τα αδιέξοδα της άγνοιάς τους.

Εγώ προτιμώ να ακούσω ΤΙ είναι το τέλειο! Τέλειο είναι το υποκειμενικό κατασκεύασμα του μέτριου εαυτού μας; Εμείς καθορίζουμε το τέλειο και μετά λέμε ότι οι αρχαίοι δεν μπορούν να το φτάσουν; Ποιος σας είπε μωρέ ότι οι αρχαίοι ή όποιοι άλλοι ήθελαν να γίνουν σαν την "τέλεια" σκέψη σας;

Οι Έλληνες ήταν "τέλειοι" ή "ατελείς" ως προς το δικό τους τέλειο. Θα αδιαφορούσαν παντελώς για το εάν εμείς σήμερα τους αποθεώναμε ή σαν τους Ρωμιούς του μεσαίωνα πιστεύαμε πως "η πίστη τους δεν έχει θεμέλιο μηδέ ρίζα", όπως έγραφε στον Ερωτόκριτο ο Βιτσέντζος Κορνάρος. Οι Έλληνες έζησαν δεν έγραψαν!

Και δεν ήταν άσπρο, μαύρο, ούτε γκρι που νομίζουν μερικοί ότι τα περιέχει όλα. Ήταν όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, μαζί με κάθε είδους χρωματικού παράγωγου.

 
 
Οι Έλληνες έζησαν δεν έγραψαν! Reviewed by Unknown on 8:18:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όλα τα δικαιώματα δεσμεύονται από το ΤΕΛΧΙΝΙΣ ΡΟΔΙΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ © 2014 - 2015
Με την Αρωγή των Διιπετές, Και Υ.Σ.Ε.Ε.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.