Top Ad unit 728 × 90

Επικεφαλίδες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΡΟΔΙΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΩΝ


(Απόσπασμα του κειμένου "Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΩΝ" του ισλανδού gothi – ιερέα- της Εθνικής Θρησκείας «Asatru» Gridjon Stephansson, που πρωτοδημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Διιπετές», τεύχος 26, Οκτώβριος «1998»)
 
 
 
Σύμφωνα με την Επιστήμη, οι θεότητές μας δεν υπάρχουν και συνεπώς οι τελετές μας θεωρούνται άσκοπες ή, στην καλύτερη περίπτωση, προσφέρουν απλώς ψυχολογική ευχαρίστηση. Αυτό όμως θα ήταν σωστό μόνον εάν οι Θεοί ήσαν όντως αυτό που η Επιστήμη πιστεύει με έναν απλουστευτικό υποτιμητικό τρόπο, δηλαδή φανταστικές, υπερμεγέθεις ανθρώπινες μορφές, οι οποίες κατοικούν πέρα από τον κόσμο. Όμως εμείς δεν... αντιλαμβανόμαστε έτσι τους Θεούς και επομένως δεν τιμούμε τέτοιου είδους Θεούς. Προφανώς, για να τους κατανοήσουμε και να μιλήσουμε γι’ αυτούς, χρησιμοποιούμε αναγκαστικά ανθρώπινους όρους και εικόνες, που όμως αναφέρονται όχι σε πρόσωπα αλλά σε οντότητες που δρουν στην Φύση (και συνεπώς και στην ανθρώπινη ύπαρξη).

Η σύγχρονη Επιστήμη συγχέει την περιγραφή των φυσικών διαδικασιών με την κατανόησή τους, όμως ανεξάρτητα από το πώς περιγράφει κάποιος την Φύση, δεν μπορεί να απομονώσει αυτό που πραγματικά συνέχει τις διαδικασίες της. Αυτό είναι που εμείς εορτάζουμε με τις τελετουργίες μας με σκοπό να επαναπροσδιορίσουμε την σχέση μας με την Φύση, κάτι που αδυνατεί να πετύχει η λεγόμενη «επιστημονική» γνώση."
 
Gridjon Stephansson
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΩΝ Reviewed by Unknown on 12:17:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όλα τα δικαιώματα δεσμεύονται από το ΤΕΛΧΙΝΙΣ ΡΟΔΙΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ © 2014 - 2015
Με την Αρωγή των Διιπετές, Και Υ.Σ.Ε.Ε.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.